Adhesió municipal a la Fundació Cotec

El Plenari ha autoritzat la incorporació de l’Ajuntament a la Fundació Cotec com a patró de número, amb l’objectiu d’enfortir els vincles amb iniciatives centrades en la promoció de la recerca científica, la tecnologia i la innovació. El consistori aportarà 18.000 euros anuals durant un període de quatre anys renovable i participarà de manera activa en les iniciatives de la fundació.

26/04/2024 14:19 h

Ajuntament de Barcelona

La Fundació Cotec per a la Innovació és una entitat sense ànim de lucre que té com a missió principal promoure la innovació i el desenvolupament tecnològic com a eixos fonamentals per al progrés econòmic i social.

Actualment té un centenar de membres, entre els quals hi ha empreses privades i administracions locals i regionals. Actua fonamentalment com un observatori d’R+D+I en matèria d’innovació, tecnologia i economia, a més de treballar en l’àmbit de l’educació i la formació per fomentar la cultura de la innovació a través d’iniciatives com els programes d’educació STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, humanitats i matemàtiques), cursos de formació professional i altres activitats.

El consistori es compromet a fer una aportació anual de 18.000 euros durant un període de quatre anys renovable. L’Ajuntament també participarà de manera activa en les iniciatives de la fundació. Aquesta entitat ja ha estat reconeguda internacionalment amb la creació de Cotec Itàlia (2001) i Cotec Portugal (2003).

La incorporació a la Fundació Cotec s’ha aprovat amb els vots a favor del Govern municipal i els grups d’ERC, el PP i Vox i l’abstenció de Junts-Trias×BCN i BComú.