S’aprova definitivament el pla urbanístic per a l’ampliació del MACBA

El Consell Plenari ha aprovat definitivament el Pla especial integral i de millora urbana (PEIMU) d’ampliació del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), que permetrà licitar les obres al juny i, al novembre, començar a construir els nous espais, que inclouen 2.110 metres quadrats de sales d’exposició, una galeria, magatzems i instal·lacions.

22/03/2024 19:44 h

Ajuntament de Barcelona

El projecte d’ampliació del MACBA, que té un cost d’inversió de 16,26 milions d’euros i preveu que les actuacions s’acabin el gener del 2027, forma part de la remodelació de la plaça dels Àngels, que permetrà la incorporació d’espais verds a la plaça i zones d’estada amb bancs o gandules. A l’espai d’estada també s’hi afegirà la terrassa mirador de 349 metres quadrats del nou espai del MACBA, oberta a l’ús ciutadà.

Als entorns de la plaça, a l’edifici de la Capella de la Misericòrdia, s’hi instal·larà un nou centre d’atenció primària, el CAP Raval Nord. La Generalitat de Catalunya ja n’ha licitat les obres. Es preveu que el nou centre sanitari entri en funcionament el primer trimestre del 2026 amb més capacitat assistencial i, alhora, mantenint l’extensa cartera de serveis d’atenció primària, atenció a la salut sexual i reproductiva i atenció especialitzada i de salut mental per a la població del Raval nord.

La ubicació del CAP Raval Nord a l’edifici de la Capella de la Misericòrdia era un dels punts previstos en l’acord entre l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, l’Estat i la Fundació del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) per a l’ampliació del museu en un espai alternatiu que deixava lliure aquest edifici per poder-hi construir el futur centre assistencial.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades