Gràcia participa en les Setmanes d’Arquitectura 24

Les Setmanes d’Arquitectura aplegaran més de 180 activitats per a tothom entre el 14 de maig i el 28 de juny. Durant set setmanes, el programa s’ha dissenyat per celebrar i viure l’arquitectura, per aprendre i gaudir del nostre patrimoni. Enguany, 74 entitats i 12 universitats s’han adherit a la iniciativa per oferir plegats exposicions, concursos, premis, tertúlies, visites guiades, festes i molt més, a tots els districtes.

17/05/2024 08:02 h

Ajuntament de Barcelona

Qui hi participi experimentarà i aprendrà d’arquitectura de manera interactiva i estimulant, sovint amb relació a altres disciplines com la música i la dansa i accedint a edificis singulars. Cada cap de setmana, a més, se celebrarà una festa de l’arquitectura a un districte.

Les Setmanes d’Arquitectura aniran més enllà dels límits municipals: 102 centres educatius de l’àrea metropolitana participaran en un programa d’arquitectura a les aules. La programació inclou activitats per a tothom, persones grans, estudiants, joves, famílies i infants. Podeu consultar-la tota a barcelona.cat/setmanesarquitectura.

Concurs internacional per a deu mitgeres de la ciutat

La festa de l’arquitectura a Gràcia tindrà lloc el 25 de maig, d’11 h a 14 h, a la plaça de la Virreina. Una experiència de sensibilització acústica construïda amb tecnologia 3D entre arquitectes i estudiants, i que convida de forma creativa a la convivència entre l’oci i la vida quotidiana a l’espai públic de la ciutat. A més de la festa de l’arquitectura també hi hauran conferències, debats, tallers, visites guiades i moltes més activitats. Tota la programació gira sobre l’univers de l’arquitectura i a Gràcia seran diferents espais els protagonistes com, per exemple, la Casa Vicens Gaudí, la galeria H2O, el Park Güel o Mario Corea Arquitectura – LA(H)B.
Podeu consultar aquí totes les activitats previstes al districte.

Concurs internacional per a deu mitgeres de la ciutat

El 30 de maig es llançarà un concurs internacional d’idees per a joves arquitectes. Proposaran com transformar deu parets mitgeres, una a cada districte. Les mitgeres són parets pensades per fer de divisió amb un altre edifici, però de vegades queden al descobert. Com que no estan plantejades com a façanes exteriors, sovint tenen deficiències en l’àmbit tèrmic i constructiu. Les transformacions d’aquestes deu mitgeres estaran a punt durant el 2026, i esdevindran el llegat que la Capital Mundial de l’Arquitectura Barcelona 2026 deixarà a la ciutat.